Nákladní pneumatiky MANDS

Posted in Auto-moto.

Pneumatika, není snad člověk, který by ji neznal. Tak, jak ji známe v dnešní podobě můžeme poděkovat člověku jménem John Boyd Dunlop, když ho napadlo vzít zahradní hadici a instalovat ji na kola dětské tříkolky pro zvýšení komfortu. Jenomže v dnešní době na trhu s pneumatikami neexistuje pouze značka Dunlop, pojďme se podívat na další sortiment a výrobce pneumatik, se kterými se můžeme setkat.

 

Definice pneumatiky hovoří, že se jedná o vzduchem plněnou pružnou součást kol dopravních prostředků a strojů. Její tvar se nazývá toroid a najdeme ji na vnějším obvodu ráfku. Vyvinuta byla proto, aby plnila účel přenosu sily mezi koly a vozovkou! V dávných dobách jsme uvnitř mohli  nalézt vzdušnici, ale v dnešní době se ve velké míře používají bezdušové druhy pneumatik. Nejběžnějším materiálem pro výrobu pneumatik je vulkanizovaná pryž kostře z textilních a ocelových kordů. Podle provedení kostry se pneumatiky dělí na:

  • diagonální,
  • radiální.

 

Nyní se podíváme na jednotlivé výrobce pneumatik a jejich stručnou historii.

 

Barum

Co by to byl za článek, kdybychom nezačali “naší” společností zabývající se výrobou pneumatik. Společnost Barum byla původně založena Tomášem Baťou v roce 1931 a na nějakou dobu se jim podařilo získat monopol v Československu. Od roku 1945 pod sebou sdružuje značky Rubena a Matador. V roce 1990 a 1993 se udála poslední změna a to, že značka šla pod křídla koncernu Continental.

 

Continental

Společnost na výrobu pneumatik, jejíž historie se datuje od roku 1871 a započala v Hanoveru. V dnešní době se jedná o druhého největšího giganta v Evropě. Koncern Continental vyrábí tyto značky pneumatik: Continental, General Tire, Uniroyal, Semperit, Barum, Gislaved, Mabor, Viking, Matador, Sime Tyres a Euzkadi.

 

Dunlop

Historii této značky máme hned v úvodu, kdy J. B. Dunlop vynalezl pneumatiku. Značka Dunlop se postupně rozšířila na sportovní zboží, oblečení, povlečení a průmyslové produkty. V roce 1986 koupila svého konkurenta výrobce pneumatik Uniroyal. V roce 1988 v souladu se svým podnikáním prodala závody na výrobu pneumatik firmě Michelin a nadále se věnuje oblasti letectví a chemického průmyslu.

 

Bridgestone

Japonská společnost Bridgestone Corporation svou historii píše od  roku 193. Později se firma rozhodla ukončit výrobu motocyklů. V roce 1979 Bridgestone představuje technologickou novinku vysoce výkonnou pneumatiku Potenza, která je dodnes špičkou ve své třídě. V současné době je Bridgestone jeden z největších výrobců pneumatik na světě, vyrábí pneumatiky pro automobily, letadla, několik let byl hlavní dodavatel pneumatik pro Formuli 1, logo Bridgestone najdete i na stavebních materiálech, materiálech a součástkách pro elektroniku, jízdních kolech, sportovních potřebách a na spoustě průmyslových výrobcích.

 

Michelin

firma Michelin byla založena v roce 1889 ve městě Clermont-Ferrand. Bratři Edouard a André Michelin převzali továrnu na zemědělské stroje založenou jejich dědem a bratrancem. Michelin se dostal do povědomí díky  velkým úspěchům v automobilových závodech. Společnost se zabývala vývojem zdvojených pneumatik pro nákladní vozidla. V roce 1912 se Michelin zasadil o to, aby byly silnice ve Francii číslované a srozumitelně značené, vzniká první dopravní značka tvaru křižovatky. Dodnes patří mezi největší giganty pro výrobu pneumatik.

 

Nákladní pneumatiky MANDS

Nejčastěji hledané rozměry pneumatik:

  • 285 70 R19
  • 245 70 R19
  • 315 80 R22
  • 215 75 R17
  • 435 50 R19

Nákladní automobily urazí na své celoroční pouti ještě o několik desítek tisíc kilometrů více než dodávkové automobily, proto je důraz na kvalitní pneumatiky v tomto segmentu ještě mnohem vyšší.

 

Společnost Mands poskytuje služby v oblasti prodeje a servisu především industriálních a zemědělských pneumatik. Díky své klientele se již 20 let dále rozvíjí a neustále hledá novou cestu, jak zdokonalit své služby a produkty.

Společnost MANDS Vám nabídne kvalitní pneumatiky za rozumnou cenu s výborným poměrem cena vs. výkon.

 

Například tyto druhy pneumatik:

1. NÁKLADNÍ PNEU 7,50-16C 12PR KNK24 SEHA (cena 2510,-)

 

nákladní pneu

2. NÁKLADNÍ PNEU 12 R22.5 149/145M WSR 36TL (cena 7279 ,-)

 

nákladní pneu

3. NÁKLADNÍ PNEU 385/65R22.5 160K RLB900+ TL DOUBLE COIN (cena 6897,-)

 

nákladní pneu

4. NÁKLADNÍ PNEU 385/65 R22,5 20PR 160K JY520 TL JINYU (cena 5990,-)

nákladní pneu

 

5. NÁKLADNÍ PNEU 13 R22.5 154/151L WGC 52TL (cena 5990,-)

 

nákladní pneu

 

Kontakt

MANDS International s.r.o.

Pasekám 2897

760 01 Zlín – Česká republika